Monday, July 13, 2009

Really Bad Service Delivery...

Harini aku g bank Hong Leong Seremban...just nak tanya reason kenapa credit card application rejected (dah 5 kali apply okay)....padahal 1st current account aku dengan dia since 2007..bila tanya diorang tak bleh bagitau apa reason kene reject...apa punya prosedur bodoh...sepatutnya kalo dah 1st time kena reject bank kena la nyatakan dalam surat kenapa..then aku tau la kat mana salah..document tak cukup ke apa...so bleh la reapply dengan sebetulnya., ni antar surat cakap unable to process (takde reason pun stated why), kalo 1000 kali apply tak ke bodoh namanya asyik kena reject (bukan aku yang bodoh k)....tapi officer yang offer suruh apply sebab account transaction heavy every month and dia nak tolong isikan borang (aku cuma turunkan signature je lah)...takde la plak minta dokumen itu ini...so why not try je lah....1st time kena reject...aku apply CIMB lak..petronas punye kad (guna bank statement Hong Leong)...approve plak...then Maybank plak OFFER (aku tak apply pun)....camne tuh...

Pagi tadi aku cakap la kat person incharge...nape bank yang paling besar (Maybank) boleh offer GOLDCARD sedangkan aku hanya ada saving account je ngan dia...padahal saving takde la banyak...ni dah 2 tahun ngan Hong Leong takde faedah lansung..now aku dah pindahkan semua simpanan ke Maybank...aku cakap kat Hong leong...aku apply kredit card sebab aku mampu n I willing to pay....aku bukannya ada tanggungan (Loan/jadi guarantor sape2)....aku cakap since credit card pun u tak leh nak approve....what can i say..ur bank memang dah tak bleh nak serve me lagi lah...

Aku call center bgtau benda yang sama....kalo by 6pm takde feedback to my complaint...esok jugak aku close account dengan Hong Leong...U akan hilang customer and for sure bad reputation (service delivery and management)...and also...email to CEO.

3 comments:

ZaCk said...

Aku dah ckp.. ko buat bank ko sendri je uols... aku rase kalo ko berhubung dgn bank dunia pun ko akan bergaduh gak.. huhuhu..

-:afIk:- said...

hiks

aldrina said...

garang nyer en. aniep...